ממה מורכב המבחן האנליטי?
המבחן האנליטי כחלק ממבדקי הקבלה לתוכנית ה-4 שנתית ללימודי רפואה, מכיל 3 פרקים הנלקחים ברצף. שלושת הפרקים זהים מבחינת הרכב השאלות שלהם ומבחינת כמות השאלות. כל פרק מכיל:
5-6 שאלות על גרף (בדומה לשאלות גרפים של פסיכומטרי)
6-7 שאלות היגיון מילולי
6-7 שאלות על טקסט בעברית
חשוב לציין שלא ניתן לעבור לפרק הבא לפני תום הזמן של הפרק הנוכחי – 20 דקות לכל פרק.
הרמה של השאלות היא גבוהה, וסטודנטים רבים לא מצליחים לענות על כל השאלות בכל פרק
חשיבות המבחן האנליטי
המבחן האנליטי לוקח חלק קטן יחסית – כ15% בציון הקבלה הכולל של המועמדים לתוכנית ה-4 שנתית, אך הוא לוקח חלק משמעותי במעבר לשלב המיונים האישיותיים. על מנת לעבור לשלב השני של המיונים יש לקבל ציום מכובד במבחן הידע ובמבחן האנליטי, כאשר היחס בינהם הוא 1:1 לציון ההתאמה. כלומר, חשיבות המבחן האנליטי היא יותר במעבר לשלב המיונים הבא ופחות בחישוב הסכם הכללי. אין לזלזל בחשיבות המבחן האנליטי, סטודנטים רבים לא זומנו למיונים האישיותיים כי הציון שלהם במבחן האנליטי היה נמוך מידי.
כיצד ללמוד למבחן האנליטי?
המבחן האנליטי לא בודק את הידע שלכם בחומר תיאורטי, אלא את יכולת ניתוח הגרפים שלכם, חשיבה אנליטי ושאלות היגיון. הגורם המשפיע ביותר – הזמן!
אני ממליץ ללמוד למבחן האנליטי כמה שיותר מוקדם ולשלב תרגול למבחן האנליטי כבר בזמן הלימודים למבחן הידע -תקדישו שעתיים בשבוע החל ממחודש דצמבר ועד למבחן האנליטי (שלרוב מתקיים בחודשים מרץ-אפריל) בתרגול של סימולציות.
אחת הבעיות שנוצרו בשנים האחרונות היא מחסור בחומרי לימוד ראוים למבחן האנליטי, דבר המביא סטודנטים רבים לתרגל חומרים הלקוחים מפסיכומטרי ומערכות לימוד לפסיכומטרי של מכונים שונים. עם זאת, הרמה של המבחן האנליטי היא רמה גבוהה יותר מהנדרש בפסיכומטרי, גבוהה בהרבה ולכן יש חשיבות רבה בלתרגל חומרים שנכתבו במיוחד למבחן האנליטי.
האם יש קורסים המכינים למבחן האנליטי?
בהחלט, עם זאת ההמלצה שלי היא על קורסים און ליין המעניקים כמויות רבות של תרגול. מכיוון שלא מדובר על חומר שצריך ללמוד אותו אלא על טכניקות פתרון ותרגול שלהם, קורסים הנלקחים מהבית יכולים להיות אלטרנטיבה טובה בתנאי שכמות התרגול והסימולציות שהם מציעים היא גבוהה וראוייה וקשה כפי שהמבחן האנליטי הוא באמת.